Geplaatst op Geef een reactie

Op de valreep: nieuwe Slimme Tekst

Regio Zuid is al ‘dicht’, toch plaats ik deze nieuwe tekst. De tekst gaat over een sportdag op school. De kinderen werken verschillende atletiekonderdelen af, de tekst gaat daarnaast in op de geschiedenis van atletiek en op de gunstige effecten van deze sport (en andere) op het lichaam. De scores van de sportdag gaan de kinderen vergelijken met wereldrecords. Sommige kinderen zitten daar niet eens heel ver vanaf, lijkt het. Vraag de tekst zeker aan als je in de aanloop naar de Olympische Spelen de ‘moeder aller sporten’ nog wilt behandelen. Hier staat de eerste bladzijde afgebeeld. Belangstelling? Ga naar de contactpagina.

Geplaatst op Geef een reactie

Nieuwe Engelse tekst: Take me back!

De nieuwste Engelstalige Slimme Tekst (Smart Text) is de vertaling van ‘Breng mij terug’. ‘Take me back’ is nu de verzuchting van het gestolen beeld van Rapa Nui ofwel Paaseiland. De tekst is, zoals alle Engelstalige teksten, gecheckt door een ‘native speaker’ (thanks Laura!). Belangstelling? Ga naar de contactpagina.

Geplaatst op Geef een reactie

Schattig hondje

Voor het thema ‘Plasticsoep’ (daar is een Slimme Tekst over) namen de kinderen uit mijn groep al het verpakkingsplastic van één week mee. We konden de deur niet meer in. Wat een verspilling! Gelukkig bedacht mijn collega dat je er dieren van kunt knutselen. Maar de kinderen begrijpen het nu wel: consuminderen is beter. Nu de supermarkten nog overtuigen…

Geplaatst op Geef een reactie

Mailadres correct?

Het komt iedere week zeker driemaal voor dat ik een mail met pdf’s voor een gebruiker retour krijg. Dat komt over het algemeen omdat het mailadres niet goed is ingevuld op de contactpagina. Als het gaat om hotmail.nl in plaats van hotmail.com verander ik het zelf, maar in veel gevallen is niet te achterhalen wat het correcte mailadres is.
Zit je te wachten op teksten, maar krijg je niets? Vul dan nogmaals het contactformulier in en check even goed je mailadres, misschien was dat het probleem. Dank je!

Geplaatst op Geef een reactie

Nieuwste tekst: Jippie! Vakantie!

Een paar jaar geleden schreef ik een tekst over de kosten van een vakantie. Doel: reken het uit. De berekeningen in die tekst zijn nogal lastig en alleen voor groep 7 en 8 of VO, denk ik. Deze nieuwe tekst behandelt hetzelfde onderwerp, maar nu eenvoudiger. Ander gezin, andere bestemmingen, dezelfde opdracht: reken uit wat het kost. Deze tekst is, schat ik, geschikt voor groep 5 en 6 (al beslist, zoals altijd, de leerkracht). De antwoorden staan in het nieuwste ’antwoordenboekje’, dat stuur ik mee als je deze tekst aanvraagt. Hier staat de eerste bladzijde afgebeeld. Belangstelling? Ga naar de contactpagina.