Geplaatst op Geef een reactie

Buitenles nodig?

Het blijft maar mooi weer. Als je op zoek bent naar een activiteit in de buitenlucht, denk dan aan deze eerder geplaatste Slimme Tekst. Ga stoepplantjes zoeken! De kinderen zijn eindeloos bezig met determineren, natekenen en uit elkaar pulken, en dat alles buiten. De tekst is van vorig jaar en werd toen veel aangevraagd. Belangstelling? Ga naar de contactpagina. Smeer de kinderen wel eerst even in….

Geplaatst op Geef een reactie

De keizer is vertaald

Eén van de meest aangevraagde Slimme Teksten, ‘De verveelde keizer’, is er nu ook in het Engels. Het is de negende Smart Text en het is dus een vertaling van de eerder verschenen Nederlandse versie. Deze Smart Text bevat weer een woordenlijst E-NL, maar nu óók een lijstje met uitdrukkingen. Kijk bij de Engelse teksten voor meer informatie over Smart Texts en Smart English. Belangstelling? Ga naar de contactpagina.

Geplaatst op Geef een reactie

Eerst tekenen, dan lezen

Heb je er last van dat het leesplezier van de kinderen ‘inkakt’? Vlieg het dan eens anders aan. Het illustreren van kinderboeken staat in Nederland op een hoog niveau. Met deze Slimme Tekst (eigenlijk meer een Slimme Opdracht) breng je illustraties onder de aandacht en laat je de kinderen uitzoeken hoe ze gemaakt zijn. Daarna doen ze het natuurlijk zelf. Illustratie klaar? Dan het bijbehorende boek lezen. Als volgende stap kun je ze illustraties laten maken bij boeken die geen ‘plaatjes’ hebben. Belangstelling? Ga naar de contactpagina.