Smart Texts

De lessen Engels worden, vooral in de bovenbouw, niet altijd enthousiast ontvangen door de kinderen. Het is zoeken naar aansluiting: veel kinderen hebben al wat kennis van het Engels, maar erg eenzijdig (tv, internet, games). Dat maakt het aanbod in een aantal gevallen te eenvoudig, in minder gevallen te moeilijk.

Slimme Teksten in het Engels (‘Smart Texts’, ik wist geen betere vertaling) zijn vertaalde Slimme Teksten die in het Nederlands al eerder verschenen zijn. Leerkrachten kunnen dit Engelstalige aanbod gebruiken om vakoverstijgend te werken, iets wat de lessen Engels over het algemeen niet bieden.

Er zijn nu elf Engelstalige teksten in de reeks ‘Smart Texts’. Het zijn de vertalingen van teksten over de griep, tijdreizen (en geologie), de Londense metro, apen & evolutie, Rapa Nui, de toekomst, de blues, de EU, de zee, wereldreligies en ‘De verveelde keizer’. Alle vertalingen zijn gecheckt door ‘native speakers’ (thanks Joy and Laura!). Bovendien zijn alle ‘Smart Texts’ voorzien van een woordenlijst Engels-Nederlands en in sommige gevallen een lijst met gebruikte uitdrukkingen. Het hele pakket heeft ook een Engels antwoordenboekje. Belangstelling? Ga naar de contactpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *